UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна має перемогти в цій війні: голова Федеральної Ради Німеччини  

Мануела Швезиг також вважає свій візит знаком солідарності всіх земель ФРН з Україною  

Мануела Швезиг, очільниця Федеральної Ради Німеччини, яка є земельним парламентом ФРН – Бундесрату, вважає, що Україна має перемогти у війні. Канцлер Олаф Шольц, який є однопартійцем Мануели Швезиг по соціал-демократичній партії, дотримується іншої риторики. Зазвичай Шольц наполягає на тому, що Україна не має програти війну з РФ, але не говорить про перемогу в ній. Про заяву очільниці верхньої палати німецького парламенту повідомляє BILD, цитуючи висловлювання Швезиг, яка приїхала з офіційним візитом у Київ.

Читайте також: Україна отримала від Німеччини спецтехніку для відновлення обʼєктів енергетики

Під час візиту заплановано проведення перемовин на політичному та урядовому рівні. За словами Мануели Швезиг, ці перемовини і візит є знаком солідарності всіх 16 федеральних земель з Україною. Росії агресивна війна не має зійти з рук. Швезиг також зазначає, що її візит до Києва це також відповідь тим, хто намагається внести у суспільний дискурс голоси проти підтримки України.

Нагадаємо, що Швезиг обіймає посаду очільниці Бундесрату – федерального земельного парламенту Німеччини – з листопада 2023 року. Формально, вона має четверту за вагомістю посаду у ФРН, після канцлера, очільника Бундестагу та федерального президента. Варто вказати, що без рішення Бундесрату більшість законів ФРН не можуть бути схвалені. Саме під головуванням Швезиг до річниці повномасштабної війни Бундесрат ухвалив резолюцію на підтримку України. У тексті резолюції зазначається, що військова, гуманітарна та фінансова підтримка України необхідна українцям для відстоювання свого права жити у вільній, демократичній та самовизначеній країні.