UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна має не одну розробку РЕБ, яка здатна приземляти й відхиляти “Шахеди” — депутат

За його словами, у країні буде використовуватися значна кількість таких приладів для впливу на БпЛА.

© Нацполіція
© Нацполіція

Україна має не одну сучасну розробку радіоелектронного впливу, яка здатна втручатися в навігаційні системи, що керують російськими дронами-камікадзе Shahed іранської розробки. Це дозволяє нашим військовим приземляти чи відхиляти від курсу ударні безпілотники, заявив народний депутат Олександр Федієнко в Telegram, коментуючи фото захисників з майже неушкодженими "Шахедами".

“Їх (ворожі БпЛА — ред.) вміють не тільки саджати, але й відхиляти. Як, наприклад, з ракетами. Питання часу, коли ракети та “Шахеди”, якими атакують нас росіяни, будуть летіти у зворотній бік. Над цим, звісно, треба попрацювати, але от повірте”, — зазначив він.

Читайте також: Російські війська шукають нову тактику застосування дронів-камікадзе — ОК "Південь"

На думку депутата, це публічний приклад, який спростовує слова про те, що “ми нічого не робимо”. Він закликав не недооцінювати українських розробників.

“Це не один, не два, не три передавачі впливу на такі літальні апарати. Це сотні тисяч приладів, які монтують по всій країні. На жаль, на балістичні цілі, впливати таким чином неможливо”, — додав Федієнко.

Народний обранець зауважив, що дрони-камікадзе РФ мають також інші системи наведення, аналогові. Але, за його словами, “і тут є нюанс”.

Читайте також: Ігнат пояснив, чому російські ракети не долітають до цілі. Є два варіанти — РЕБ та їх погана якість

Раніше повідомлялося, що в Україні розробили окопну систему РЕБ AD Counter FPV, яка блокує радіочастоти для російських FPV-дронів.