UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова до контрнаступу — Зеленський

Скільки він триватиме - невідомо. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до контрнаступу. Про це він сказав під час інтерв'ю The Wall Street Journal. 

"Ми твердо віримо, що нам це вдасться, - додав президент. - Я не знаю, скільки часу це займе. Чесно кажучи, це може піти різними шляхами, абсолютно різними. Але ми збираємося це зробити, і ми готові". 

Він наголосив, що Україні дуже потрібне деяке озброєння, та чекати на нього місяцями ніхто не буде. Очевидно,  що йдеться саме про винищувачі, адже президент зауважив, що російська сторона зберігає перевагу в повітрі. 

Також Україні потрібні додаткові комплекси Patriot.

"Відсутність захисту від авіації ворога означає, що загине багато солдатів під час контрнаступу", - пояснив Зеленський. 

Читайте також: План контрнаступу України вражає — сенатор Грем

Речник Командування армії США в Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл розповів, що Сили оборони України для контрнаступу на російських загарбників отримали 600 видів західного озброєння та амуніції. За його словами, зараз у ЗСУ є більше військових ресурсів, ніж в будь-якої армії світу. Тим часом голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер прогнозує, що у майбутньому Росія робитиме ставку на великій кількості мобілізованих та погано навчених солдатів з застарілим оснащенням, тоді як Україна покращуватиме саме якість