UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна «дуже скоро» отримає F-16 — Умєров

Міністр оборони також заявив, що росіяни готують новий наступ.

Рустем Умєров закликав західних партнерів надати більше зброї Україні.

Рустем Умєров закликав західних партнерів надати більше зброї Україні.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що ЗСУ отримають перші винищувачі F-16 «дуже скоро». Проте близько половини вкрай необхідної іноземної військової допомоги надходить із запізненням, заявив він в інтервʼю Reuters.

Міністр оборони додав, що мета росіян — відкрити новий фронт на півночі та використовувати всю свою живу силу та вогневу потужність проти України. Умєров закликав надати більше зброї та ракет великої дальності, щоб зупинити просування окупантів. Він зауважив, що час поставок є вирішальним.

Читайте також: Україна не зможе  використовувати бельгійські F-16 для атак по Росії

Умєров також заявив, що Україна наразі стабілізувала фронт у Харківській області, проте Москва готується до нового наступу. За його словами, наразі Росія тримає на окупованих територіях та біля кордонів з Українською державою 500 тисяч солдатів, до яких планує додати ще 200-300 тисяч.

18 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що перші винищувачі F-16 будуть на озброєнні в ЗСУ вже цього року. Проте, як він зазначив, вони не зіграють ключової ролі через невелику кількість поставок.

Нагадаємо, раніше Умєров закликав сусідні країни закрити небо над західними областями України. Аби припинити російські вбивства мирного населення глава Міноборони закликав партнерів дозволити нашій країні бити західною зброєю на більшу відстань.