UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удару не було б, якби ми могли знищувати російську авіацію там, де вона базується – Зеленський про трагедію в Харкові

Захід не має жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті, в тому числі можливості завдавати ударів в глибину Росії, і удар по Харкову керованою авіабомбою вдень 30 серпня є тому свідченням, заявив президент України Володимир Зеленський.

«Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це абсолютно справедлива потреба», - наголосив президент.

Він вказав, що Україні потрібні далекобійні можливості та виконання домовленостей щодо ППО для України, оскільки лише вони допоможуть врятувати людські життя.

Зеленський зазначив, що зараз усі служби задіяні в рятувальній операції в Харкові, де палає багатоповерховий житловий будинок.

Читайте також: Від російського удару по Сумах загинули дві жінки

За наявною інформацією російські нападники вдарили КАБом по Харкову та влучили у 12-поверховий житловий будинок. На разі відомо про чотирьох загиблих та 28 поранених. Серед них - дівчинка 14 років.