UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар РФ по Львову: зросла кількість постраждалих та жертв, серед загиблих і поранених — діти, пошкоджено пам'ятки архітектури

У лікарнях міста вже госпіталізовано 47 людей.

© Офіс Генерального прокурора/Телеграм
© Офіс Генерального прокурора/Телеграм
© Офіс Генерального прокурора/Телеграм
© Офіс Генерального прокурора/Телеграм
© Офіс Генерального прокурора/Телеграм
© Володимир Зеленський / Telegram

Зросла кількість загиблих та поранених унаслідок удару військ РФ по Львову 4 вересня. Зокрема, як повідомив Офіс генпрокурора, загинули семеро людей. За словами мера Львова Андрія Садового, серед загиблих — троє дітей.

Читайте також: Терор потрібно зупинити – Зеленський про удар по Львову
Читайте також: Є поранені і дві школи не вийдуть на навчання: Садовий про перші наслідки ракетного удару по Львову

У Львівській міській раді сказали, що до лікарень Першого медоб’єднання Львова доправили 45 людей, травмованих внаслідок ракетного обстрілу. 11 із них у критичному стані. Серед госпіталізованих — семеро дітей, "важких" серед дітей немає.

Кількість постраждалих уточнюється, під завалами ще можуть знаходитись люди, пошуково-рятувальні роботи продовжуються. 

О 10.52 голова ОВА Максим Козицький повідомив, що станом на цей час у трьох медзакладах Львова перебувають 47 постраждалих. Серед них семеро дітей із травмами середньої важкості. Серед дорослих щонайменше семеро пацієнтів у важкому стані, медики борються за їхні життя.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Внаслідок ворожого удару в історичній частині Львова пошкоджено житлові будинки, крім того, внаслідок обстрілу пошкоджено навчальні й медичні заклади. 

Голова ОВА Максим Козицький уточнив, що через нічну атаку військ РФ у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення, зокрема на вулицях Коновальця та Кокорудза. Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО, вони в держреєстрі нерухомих пам’яток України.

За словами голови ОВА, комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста й області працюватиме на обʼєктах, складатиме акти обстеження, після того, як екстрені служби дозволять доступ.

Крім того, внаслідок удару по Львову на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини й реабілітації — пошкоджена його історична будівля. Козицький додав, що пошкоджений росіянами Центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, та є памʼяткою архітектури місцевого значення.

Читайте також: Терор потрібно зупинити – Зеленський про удар по Львову

4 вересня російські війська ударили по Львову різними типами ракет та дронами-камікадзе. У місті є влучання в житлові будинки. У Львівській області після ракетного удару по Львову було тимчасово знеструмлено кілька об’єктів “Укрзалізниці”, через що зупинялася низка пасажирських потягів.

У Повітряних силах повідомили, що загалом у ніч на 4 вересня ворог завдав удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також БПЛА Shahed: сили ППО збили 22 дрони й сім крилатих ракет.