UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар РФ по Інституту зв'язку та лікарні в Полтаві: зросла кількість загиблих та поранених

Генсек Ради Європи засудила ракетний удар росіян по місту.

Унаслідок російського ракетного удару по Полтавському військовому інституті зв'язку та лікарні кількість загиблих зросла до 51, ще 219 людей дістали поранення. 

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін заявив, що 18 людей можуть перебувати під завалами навчального закладу. Нині триває розбір завалів та пошукова операція. У місті частково зруйновано одну із будівель Інституту зв’язку, лікарню, пошкоджено 10 житлових будинків.

Читайте також: На Харківщині та Полтавщині пролунали вибухи на тлі повітряної атаки на Україну

"Мої глибокі співчуття рідним загиблих і постраждалих унаслідок російського ракетного обстрілу Полтави. Це трагедія для всієї України... Росія забирає в нас найцінніше – життя. Ніколи цього не забудемо", - зазначила перша леді України Олена Зеленська в соцмережі Х.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич відреагувала на ракетний удар російської армії по Полтаві.

"Я рішуче засуджую російську жорстоку атаку в Полтаві, внаслідок якої загинуло багато мирних жителів. Ці варварські дії не залишаться безкарними", - наголосила Пейчинович-Бурич.

У Міноборони України повідомили, що росіяни влучили у навчальний заклад двома балістичними ракетами. Співробітникам ДСНС та медикам вдалося врятувати 25 людей. Від завтра в Полтавській області оголошено триденну жалобу.