UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар по "Охматдиту" вказує на безжальність режиму Путіна. Росія не повинна перемогти — прем'єр Нідерландів

Питання безпеки та війни в нашій державі будуть обговорюватися в рамках саміту НАТО, який триватиме у Вашингтоні з 9 по 11 липня. 

Росія не повинна перемоги у війні проти України, наголосив новопризначений прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф після терористичного удару по лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня. У повідомленні на своїй сторінці у соцмережі Х він зауважив, що напад російської влади на дитячий медзаклад — приклад безжальної жорстокості режиму Владіміра Путіна. 

"Він чітко показує, чому ми повинні продовжувати підтримувати Україну: заради безпеки українського народу, безпеки Європи і безпеки нашої власної країни. Росія не повинна виграти цю війну", — зазначив політик, додаючи, що важливими на саміті НАТО будуть питання безпеки та війни в Україні. 

Читайте також: Райдер про удар по "Охматдиту": Росія не вперше атакує цивільні цілі. Це те, що вона зробила з українцями

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи атакувати Київ ракетами різних типів з кількох напрямків. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі, по клініці Adonis та по головному корпусу дитячої лікарні "Охматдит". За даними ZN.UA, в останній постраждали відділення токсикології та реанімація. Наразі у Києві відомо про 31 загиблого та 117 постраждалих.