UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар по нафтобазі в Ростовській області: опубліковано супутникові знімки наслідків

На знімку видно, що пожежа ще триває.

У Ростовської області в місті Азов сьогодні внаслідок удару безпілотників спалахнула пожежа на нафтобазі. Журналісти “Схем” (Радіо Свобода) опублікували супутникові знімки, які показують наслідки атаки українських безпілотників. 

Читайте також: За атакою на нафтобазу у Бєлгородській області стоїть ГУР ‒ ЗМІ

На знімках Planet Labs, які були зроблені о 14:30, видно, що території нафтобази триває пожежа. Через велику кількість диму наразі складно визначити точну кількість пошкоджених резервуарів. 

За даними “Схем” ця нафтобаза належить підприємству “Азовпродукт”. Через цей російський термінал проходить до 60 тисяч тонн нафтопродуктів на місяць. База може одночасно зберігати в резервуарах до 30 тисяч кубометрів нафтопродуктів. 

В Силах оборони Україні цю атаку не коментували, проте за даними поінформованого джерела “Схем”, удару по нафтобазі завдали безпілотники Служби безпеки України. 

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 6 червня внаслідок вибуху, викликаного ударом безпілотника, сталося займання одного з резервуарів нафтобази на території Старооскольського міського округу Білгородської області.