UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар по авіабазі "Морозовськ" в РФ: з'явились перші супутникові знімки наслідків атаки

На них видно повне знищення одного зі складів боєприпасів.

На супутниковий знімок за 3 серпня потрапили наслідки удару по аеродрому "Морозовськ" в Ростовській області. Сили оборони України атакували аеродром в ніч з 2 на 3 серпня. Відповідне фото опублікувала українська OSINT-спільнота DeepState.

Зокрема, попри низьку якість знімки супутника Planet Labs демонструють масштаби руйнувань. На них видно повне знищення одного зі складів авіаційних боєприпасів. 

Водночас аналітики уточнили, що росіяни забрали зі стоянки неподалік складів всі літаки, тому неможливо оцінити ступінь їхніх пошкоджень.

Читайте також: Який "Атлас", такий і вікенд: у розвідці розповіли про ураження комбінату у РФ, який забезпечує нафтопродуктами окупантів на сході

Так виглядав аеродром на супутниковому знімку від 2 серпня.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що в ніч 3 серпня Сили та засоби Головного управління розвідки Міноборони України та Служби безпеки України у взаємодії зі Збройними Силами України завдали ударів по аеродрому "Морозовськ". Було атаковано склади з боєприпасами. Зокрема, росіяни там зберігали керовані авіаційні бомби. За інформацією джерел "УП" у СБУ, українські дрони також на території аеродрому знищили російську протиповітряну оборону та авіаційну техніку.

Нагадаємо, це не перший удар по аеродрому в Морозовську. Під час атаки 5 квітня місцеві жителі повідомили про близько 40-60 вибухів. За інформацією ЗМІ, внаслідок удару вдалося знищити щонайменше шість військових літаків, а ще вісім зазнали сильних пошкоджень. Також вказується, що 20 російських військовослужбовців на базі загинули або отримали поранення.

Водночас у ніч на 14 червня аеродром "Морозовськ" атакували за допомогою щонайменше 70 українських безпілотників Dragon і Splash.