UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар по аеродрому "Морозовськ": опубліковано відео вщент знищеного російського Су-34

Також опубліковано нові фото знищеного складу авіабомб.

© Скріншот з відео
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі
© Соцмережі

У ніч на суботу, 3 серпня, Сили оборони завдали удару по аеродрому ”Морозовськ” у Ростовській області Росії. У мережі опублікували відео, на якому видно вщент знищений винищувач-бомбардувальник Су-34, який не підлягає відновленню.

“Знищений російський літак Су-34 на аеродромі “Морозовськ” Ростовської області”, – зазначається у публікації

На кадрах також видно наслідки удару по інфраструктурі авіабази

Читайте також: Ліквідований Су-34 та склад: ГУР показало наслідки «бавовни» на аеродромі «Морозовск»

Також у мережі з'явились нові кадри знищеного складу боєприпасів на військовому аеродромі "Морозовськ". На знімках можна побачити практично весь спектр боєприпасів для Су-34.

Зокрема знищено авіабомби ФАБ від 100 до 500, які можуть використовуватися з УМПК. Також на фото видно кориговані авіабомби КАБ-500 і рідкісні КАБ-1500.

Крім того, серед уламків ідентифіковано ракети класу "повітря-повітря" Р-73, які використовуються для самозахисту бомбардувальників. 

Це не перший удар по аеродрому в Морозовську. Під час атаки 5 квітня місцеві жителі повідомили про близько 40-60 вибухів. За інформацією ЗМІ, внаслідок удару вдалося знищити щонайменше шість військових літаків, а ще вісім зазнали сильних пошкоджень. Також вказується, що 20 російських військовослужбовців на базі загинули або отримали поранення. А у ніч на 14 червня аеродром "Морозовськ" атакували за допомогою щонайменше 70 українських безпілотників Dragon і Splash.