UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ ставлять під сумнів інформацію британської розвідки про сповільнення Росії у Бахмуті

За останню добу там було зафіксовано 18 боєзіткнень. 

Сьогодні у зведенні розвідки Британії було сказано, що російський наступ на бахмутському напрямку сповільнюється. Проте речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий під час телемарафону зазначив, що ця інформація потребує уточнення - місто й далі залишається епіцентром найактивніших боїв. 

"Це потребує аналізу. Останні три дні показують, що сьогодні було 18 боєзіткнень, ще недавно їх було 30-50. Але це потребує детальнішого аналізу. Найближчий тиждень це покаже, — зазначив військовий. - За цю добу противник завдав 178 артилерійських ударів як ствольною артилерією, так і РСЗВ, 5 авіаударів. В районі самого міста Бахмут 40 обстрілів і 16 боєзіткнень. 182 окупанти знищені, 218 зазнали поранень. Підбито бойовий вертоліт МІ-24, танк Т-80, БМП та САУ "Гвоздика". 

Читайте також: "Триває велика битва за море, в якій вам належить перемогти": Зеленський звернувся до випускників "Одеської морської академії"

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що російські окупаційні сили витрачають під Бахмутом значні ресурси, чим найближчим часом планують скористатись ЗСУ. Так наші військові вже робили свого часу - під Києвом, Харковом та Балаклією.

Експерти Інституту вивчення війни США тим часом припускають, що РФ припинить наступ на Бахмут та Вугледар. Зараз окупанти накопичують сили поблизу Авдіївки, хоча аналітики не вважають цей напрямок перспективним для них. Проте у Вашингтоні також допускають, що найближчими тижнями, які будуть критичними, Владімір Путін наважиться на новий наступ. Ймовірно, в кількох місцях одразу.