UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розповіли, звідки росіяни перекидають війська у Курську область

Однак на деяких ділянка активність росіян зросла.

Ілюстрація

Ілюстрація

Російська армія переміщує низку своїх підрозділів, зокрема з придніпровського напрямку у Курську область РФ, щоб зупинити просування українських військових.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій у етері національного телемарафону.

Читайте також: Американські сенатори оцінили операцію ЗСУ у Курській області і закликали зняти обмеження на удари по РФ

За словами Лиховія, російські підрозділи, включно з батальйонами та іншими частинами, переміщуються на інші напрямки, серед яких і курський, де російська оборона зазнала найбільших втрат.

Лиховій зауважив, що на придніпровському напрямку раніше було багато росіян, і в цей період ворожі штурми були менш інтенсивними. Однак, після початку перекидання сил у Курську область, активність окупантів на лівому березі Дніпра значно зросла.

Він додав, що потрібно кілька днів, аби зрозуміти, чи ці дії є спробою росіян демонструвати свою здатність до наступу попри скорочення оборонних сил, або ж це частина іншого задуму.

Читайте також: «Курськ - це фінал Путіна» — Зеленський

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ вже контролюють близько тисячі квадратних кілометрів території Курської області.