UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розповіли, про що може свідчити активізація росіян у Криму

За словами Плетенчука, наразі рано робити висновок щодо того, що РФ посилює цей напрямок. 

Спікер ОК "Південь" Дмитро Плетенчук розповів, що жодних ознак формування наступальних угруповань у тимчасово анексованому Криму немає, як і раптових змін у стані, розташуванні та чисельності військового угруповання РФ, яке вже перебуває там. Під час телемарафону він наголосив, що рано робити висновки щодо перекидання танків і бронетехніки на півострів кілька тижнів тому та можливої готовності окупаційних сил до руху. 

На думку Плетенчука, такі дії можуть свідчити і про посилення РФ на цьому напрямку, і про ротаційні заходи. Також не слід забувати, що для ворога окуповані території — це насамперед плацдарм для обстрілів України. 

"Кожен підрозділ, відповідно, прибуває і відбуває зі своєю технікою. Наразі ознак формування наступальних угруповань або різких змін у стані, положенні та кількості сил нашого ворога не спостерігається, — розповів Плетенчук. — Так, рух є постійно. Але робити висновки щодо того, що вони якось посилюють саме цей напрямок, поки, напевно, зарано". 

Читайте також: Росія хоче перетворити Україну на суцільну Бучу. Тому ЗСУ борються не за Крим та Донбас, а для виживання країни — Литвиненко

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський припустив, що деокупувати Крим може виявитися простіше, ніж Донбас, наголошуючи, що йдеться в тому числі й про ментальне повернення громадян в Україну. Тож він припускає, що може статися так, що території повернути вдасться швидше, ніж людей, хоча і там, і там є ті, хто чекає на звільнення.