UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розповіли, на яких напрямках йдуть найважчі бої

Окупанти здійснюють перегрупування, заводять нові частини з території РФ.

На бахмутському та лимано-куп'янському напрямках тривають важкі бої. Окупанти прагнуть прорвати оборону наших захисників, зазначив  командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

"Наші частини продовжують стримувати наступ ворога на куп’янсько-лиманському напрямку. Найбільш запеклі бої відбуваються в районах населених пунктів Райгородка та Ковалівка, де противник, незважаючи на втрати, намагається прорвати оборону наших військ, використовуючи штурмові загони на бронетехніці", - наголосив Сирський.

Читайте також: У Міноборони розповіли, скільки ЗСУ звільнили територій біля Бахмута: карта

За його словами, окупанти здійснюють перегрупування, заводять нові частини з території РФ для нарощування чисельності і боєздатності своїх військ.

Російські війська  намагається повернути втрачені позиції на бахмутському напрямку, по декілька разів впродовж дня контратакує підрозділи ЗСУ.

"Інтенсивні бойові дії відбуваються в районах Бахмута, Курдюмівки, Ягідного, Андріівки. Тому особлива увага сьогодні приділяється роботі саме на цих напрямках", - додав командувач.

Командир роти 92 ОМБр Юрій Федоренко зазначив, що війська РФ намагаються тиснути на українських військових на куп’янському напрямку, однак це не приносить їм суттєвих тактичних успіхів.