UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ прокоментували створення ПВК Аксьонова у Криму

Те, що окупанти використовують тимчасово анексований півострів як воєнну базу - стала практика. 

Речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк розповіла, що на тлі інформації про те, що в Криму планують створити нову ПВК, очільником якої має стати так званий "керівник" окупованого півострова Сєрґєй Аксьонов, критичного збільшення в Херсонській області російських підрозділів не зафіксовано.

"Ми спостерігаємо, що вони намагаються підтягувати певний мобілізаційний ресурс, людські ресурси на Херсонщину, оскільки розуміють, що там їм допомога знадобиться, - зауважила Гуменюк під час телемарафону. - Але поки що критичного збільшення контингенту на лівобережжі ми не бачимо. Цілком ймовірно, що вони будуть продовжувати ці маневри, а те, що вони використовують Крим, як підготовчу базу, - це стала практика, ми це знаємо, але досяжність нашої зброї до кримських локацій є". 

Читайте також: Закінчення війни розпочнеться зі звільнення Криму — Ташева

Нагадаємо, ввечері 23 березня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що всі російські підрозділи самостійно вийшли з Нової Каховки в Херсонській області. Та вже через кілька годин цю заяву спростували, відзначивши, що, попри мародерство, армія РФ все ще залишається у місті. Згодом речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк розповіла, що українська сторона сплутала відхід окупантів з їх ротацією.