UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ прокоментували подвійні удари РФ по Кругляківці та Покровську

Череватий назвав такі дії "нацистською практикою" росіян.

Речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону прокоментував подвійні удари російських окупаційних військ по Покровську та Кругляківці. Він назвав такі дії "нацистською практикою" росіян.

Череватий зазначив, що окупанти скинули КАБи із літака Су-35 на Кругляківку, а коли прибули правоохоронці та рятувальники — завдали удару касетними снарядами.

Читайте також: Окупанти скинули чотири авіабомби на Харківську область: зросла кількість постраждалих

"Вони свідомо знали, що люди будуть приходити на допомогу. І свідомо завдали удар. І це вже не вперше. Так само й з Покровськом. Це їхня нацистська стала практика. Не рахуватися ні з цивільною інфраструктурою, ні з людьми, ні з тим, що там літні люди, діти, хворі чи будь-хто", - наголосив речник.

Він також нагадав, що наближається річниця вдалої харківської операції українських військових, яка дуже принизила окупантів і каскадно обвалила всю їхню оборону. 

"Вони прагнуть реваншу понад усе, але помилилися в головному розрахунку. Що це призведе до зворотних подій", - додав Череватий.

Ввечері в понеділок, 7 серпня, росіяни двічі вдарили по центру Покровська. Перша ракета "Іскандер" прилетіла по житловому будинку о 19:15. А вже о 19:52 стався другий "прильот"  на місце, де проходили рятувальні роботи. Унаслідок обстрілів семеро людей загинули та ще 81 житель дістав поранення.