UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ назвали мету нічної ракетної атаки Росії по Україні

Спроби окупантів показати власну результативність за рахунок ракетного терору знову не увінчалися успіхом. 

Очільниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк розповіла, що нічна ракетна атака по Україні - ще одне підтвердження того, що російські окупанти вишукують слабкі місця в нашій повітряній обороні заради власної результативності. Втім під час телемарафону вона відзначила, що і на цей раз спроби росіян не увінчалися успіхом. 

"Ворог продовжує використовувати пошукову роботу в тактиці щодо максимального ураження. Вони вишукують те, що додасть їм натхнення, додасть результативності, але поки що їх пошуки абсолютно порожні", - відзначила Гуменюк.

За її словами, росіяни, як і раніше, намагаються атакувати з різних напрямків, використовуючи авіацію та обходячи наші системи ППО. Ба більше, цієї ночі окупанти знову використовували територію Херсонської області, аби провести ракети максимально довгим шляхом. Та українські військові їх все одно ліквідували. 

Читайте також: Протипіхотні міни можуть замулюватись у пісок на узбережжі Чорного моря — Гуменюк

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі було знищено усі 13 ракет, які РФ випустила в наш повітряний простір. Цього разу атаку було спрямовано на військовий аеродром у Хмельницькій області. А під ранок було ліквідовано також один БПЛА на півдні.