UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ назвали дві причини, чому Часів Яр має важливе оперативно-тактичне значення

Росіяни штурмують місто в лоб, тому що обійти його з флангів, як вони планували спочатку, не вийшло. 

Пресофіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков наголосив, що Часів Яр у Донецькій області перебуває під вогневим ураженням окупантів, але вони цей населений пункт не контролюють. Під час ефіру на "Еспресо" він наголосив, що оборона захисників проходить по каналу Сіверський Донець-Донбас, росіяни не можуть перейти його чи створити плацдарм на цій території. 

"Треба ще зазначити, що тримаються і колишні населені пункти, які вони знищили — Кліщіївка та Андріївка. Тобто обійти Часів Яр з флангу, як хотіли загарбники першочергово, не змогли, тому штурмують прямо в лоб зі значними втратами, — розповів він. — Вже певний період часу у росіян нема здобутку на цьому напрямку". 

Військовий назвав дві причини, чому Часів Яр має важливе оперативно-тактичне значення: 

1. Місто розташоване на височині — хребті, який панує над навколишньою територією, що дозволяє контролювати низину. Завдяки цьому захисникам було зручно обстрілювати окупантів на початку їх наступу там.

"На сьогодні Часів Яр — фортеця, яка прикриває собою агломерацію міст — Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка. Крім того, з цієї височини контролюються наші логістичні шляхи", — розповів Калашніков. 

2. З Часового Яру прикривається північний фланг покровського напрямку. Тому противник не може зайти та вдарити ще й звідти. 

Читайте також: У британській розвідці розповіли, коли може сповільнитися наступ росіян на покровському напрямку

Раніше у ЗСУ розповідали, що росіяни у цьому районі проводять до 20 атак за добу