UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ є великі прогалини з прикриттям піхоти від ворожих дронів — військовий

Українські піхотинці практично не прикриті контрбатарейною боротьбою, наголошує Кузик. 

Командир батальйону "Свобода" Петро Кузик розповів, що слабке прикриття піхоти — серйозна проблема ЗСУ на фронті. Та під час ефіру на "24 каналі" він наголосив, що, попри це, українські воїни демонструють найвищий рівень героїзму, витривалості та стійкості, який є недосяжним для сил НАТО і солдатів будь-якої іншої країни. 

"Є великі прогалини з прикриттям піхоти від ворожих дронів. Порівняно з ворогом, ми слабо прикриваємо бійців РЕБами, піхота майже не прикрита контрбатарейною боротьбою, — пояснив боєць. — ... Я не перебільшую. Ми виконуємо завдання на межі можливого".

В таких умовах важливим фактором залишається злагоджена робота між усіма підрозділами, допомога від інших військових частин. Через дефіцит засобів, продовжив він, захисникам доводиться кооперуватися, ділитися боєприпасами та інформацією. 

Читайте також: ОТУ "Луганськ": Росіяни не готуються до зими, а намагаються по максимуму використати суху погоду

Нагадаємо, аналітик та співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий заявив, що в Україні існує велика проблема з комплексами РЕБ, для цього є кілька причин. Перша полягає в тому, що свого часу цим засобам не приділяли достатньо уваги, оскільки у війську було зосередження на FPV-дронах. Друга причина — це те, що російські БпЛА можуть змінювати частоту, що робить неефективними вже придбані українські комплекси.