UA / RU
Підтримати ZN.ua

У жителів Покровська на евакуацію лишилось максимум два тижні – очільник МВА

Місцева влада закликає людей виїжджати зараз, поки це можна зробити спокійно.

Покровськ

Покровськ

З Покровська Донецької області, до якого наближаються окупанти, щодня виїжджають 500-600 людей, зазначив очільник міської військової адміністрації Сергій Добряк в ефірі «Свобода Ранок» проєкту «Радіо Свобода». За розрахунками місцевої влади, у жителів міста на евакуацію лишилося тиждень-два.

За словами Добряка, зараз у громаді залишається 4 788 дітей, тоді як до повномасштабного вторгнення їх було 13 700. Очільник МВА вважає, що вже цього тижня у Покровську оголосять примусову евакуацію.

«Вчора виїхало 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з причепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали», – додав Добряк.

Читайте також: На покровському напрямку росіяни захопили чотири населених пункти та просунулися ще у кількох – ISW: карта

З огляду на темпи просувань росіян на покровському напрямку, за розрахунками місцевої влади, жителі Покровська мають тиждень-два на евакуацію. Людей закликають виїжджати вже зараз, поки це можна зробити у спокійному режимі.

Зараз у місті працюють всі сервіси та служби. Однак за прогнозом Добряка, скоро їх роботу доведеться припинити.

«На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку», – розповів очільник МВА.

Повідомлялося, що у Покровську лишаються понад 59 тисяч людей. За словами Добряка, місто готується до наступу росіян, які вже перебувають за 11 км. У місті неперервно триває будівництво фортифікаційних споруд. Добряк переконаний, що російська армія прагне захопити Покровськ для  покращення логістики.

Читайте також: Третина вчорашніх штурмів російських окупантів припала на Покровськ

Український інформаційний ресурс DeepState повідомив, що на покровському напрямку росіяни захопили Миколаївку, а також просунулися у районах Желанного, Водяного та Новожеланного.

Якщо плани РФ взяти Покровськ реалізуються, це суттєво підірве наш промисловий потенціал. Утім, якщо ні, то інші ризики для промисловості однаково залишаються. Про них і про перспективи розвитку ситуації у важпромі розповідає Ігор Маскалевич у статті «За Покровськ! vs На Покровськ!».