UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Зеленського підтвердили візит Моді: що заплановано

Це перша поїздка індійського лідера в Україну в історії двосторонніх відносин. 

Офіс президента Володимира Зеленського підтвердив, що 23 серпня, в День Державного прапора, в Україну прибуде з офіційним візитом прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Це — перший в історії двосторонніх відносин випадок, коли очільник індійського уряду приїде до нашої країни, наголосили в ОП.

Під час цього візиту відбудуться перемовини Моді з президентом України Зеленським. Сторони обговорять двосторонні та багатосторонні співпраці та підпишуть низку домовленостей. Але в ОП не пояснили, про які саме угоди йде мова. 

Читайте також: В Індії зростають протести через зґвалтування і вбивство лікарки-стажерки на роботі

Нагадаємо, 8 липня індійський прем’єр відвідав Росію та зустрівся із главою Кремля Владіміром Путіним. Попри західні антиросійські санкції, відносини між Делі та Москвою лише пожвавились після повномасштабного вторгнення. Індія утримується від прямого звинувачення Росії у початку війни та закликає вирішити конфлікт шляхом діалогу та дипломатії. Окрім цього, країна увійшла в список тих, хто не підписав спільне комюніке за підсумками Саміту миру у Швейцарії через відсутність РФ на заході.