UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Воронезькій області через атаку дрона евакуювали два села

Російська влада не повідомляла про постраждалих і руйнування.

Ілюстрація

Ілюстрація

У ніч на 28 серпня у Воронезькій області Росії сталася пожежа поблизу вибухонебезпечних об'єктів. Місцева влада заявила, що сталося це після атаки безпілотника. У зв’язку з цим вирішили тимчасово евакуювати жителів двох сусідніх сіл.

Губернатор Воронезької області Алєксандр Гусєв повідомив, що засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби у Россошанському районі збили дрон. За його словами, постраждалих унаслідок інциденту немає, і значних руйнувань теж не зафіксовано.

Читайте також: Після прориву дамби в Челябінській області людей евакуюють в одне з найбрудніших міст Росії

Попри загоряння поблизу небезпечних об'єктів, детонації не відбулося. Для забезпечення безпеки місцева влада вирішила тимчасово евакуювати мешканців двох сіл до районного центру, де для них нібито організували пункт тимчасового розміщення.

Утім згодом вогонь вдалося загасити, і люди повернулися у свої будинки. Водночас Гусєв додав, що у регіоні зберігається загроза нових атак безпілотників.

Нагадаємо, у Ростовській області дрони атакували комбінат «Атлас», який забезпечує паливом російську армію. Там масштабна пожежа.