UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВМС прокоментували удар по кораблю «Сєргєй Котов»

Два судна такого проєкту вже виведені з ладу.

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук зазначив, що патрульний корабель "Сєргєй Котов", який вразили українські морські дрони в ніч на 5 березня, охороняв Керченську протоку, інформує "Радіо Свобода".

"Цей корабель конкретно охороняв нашу Керченську протоку, у наших територіальних водах. І, до речі, ця ділянка моря офіційно закрита для судоходства Україною, яка має право робити попередження з цього приводу. Тобто, ми попереджали ще минулого року, що тут ходити не треба", – наголосив Плетенчук.

Читайте також: Корабель «Сєргєй Котов» точно знищили, серед екіпажу є загиблі та поранені – Юсов

Речник розповів, що у складі  Чорноморського флоту є чотири судна такого проєкту, два з яких  виведені з ладу.

"Один із них «Павел Державін», який отримав два пошкодження від ВМС нещодавно. Пам’ятаєте, біля Криму? Він так само нарвався на дві міни, які ми там встановили. І навіть ще невідомо до кінця, в якому він стані, але не в боєготовому, це точно. Тобто, фактично, два з чотирьох цих кораблів цього проекту вже не в строю", – додав він.

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило знищення російського патрульного корабля "Сєргєй Котов". У розвідці показали кадри знищення патрульного корабля дронами Magura V5.