UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВМС попереджають про ймовірну підготовку комбінованої атаки з боку РФ

"Зараз можемо стверджувати, що три носії крилатих ракет перебувають в морі".

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук заявив, що росіяни вивели в Чорне море три підводні носії крилатих ракет, що може передувати комбінованій ракетній атаці по Україні.

За його словами, українські Сили оборони постійно готуються до чергового масованого обстрілу "тим більше давно його вже не було".

"Зараз можемо стверджувати, що три носії крилатих ракет перебувають в морі. Фактично це всі підводні носії, які є у ворога в Азово-Чорноморському регіоні. Російські субмарини можуть мати на борту сукупно до 12 крилатих ракет", — сказав Плетенчук.

Представник ВМС сказав, що зазвичай виведення носіїв крилатих ракет в море може передувати масованим російським атакам.

Однак, каже він, російські атаки з використанням ракет Калібр не досягають успіхів. Речник також припустив, що виведення підводних носіїв крилатих ракет може бути навчанням.

"Якщо паралельно зараз відбувається спорядження літаків, можлива комбінована атака. Не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги", — наголосив Плетенчук.

Читайте також: Німеччина перетворюється на економічного аутсайдера завдяки дешевому російському газу та урядуванню Шольца – Bloomberg

Раніше речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що станом на сьогодні ефективність російських ракет "Калібр" викликає деякі питання. Українські військові за час повномасштабної війни вивчили цей тип ракет та мають успішні способи їм протидіяти