UA / RU
Підтримати ZN.ua

У війні за Україну загинув молодий фінський політик

Юнак загинув на початку серпня на Луганщині.

За даними асоціації ветеранів війни Фінляндії, на фронті в Україні загинули п'ятеро добровольців. Про загибель на лінії зіткнення молодого фіннського політика з Центриської партії Вілле Мюккянена стало відомо на початку серпня. Чоловіку було лише 26 років, на своїй сторінці в Instagram він відверто писав про свої наміри стати на захист справедливості та миру в Україні. Про це повідомляє видання YLE.

Виконавчий директор Асоціації учасників бойових дій Юха Креус, перебуваючи у Києві для вирішення деяких практичних питань, повідомив про те, що сім'я фінського добровольця просила оприлюднити інформацію про його смерть на фронті в Україні.

Читайте також: У Чехії засудили за мародерство добровольця, який воював на боці України

Його родина також оприлюднила некролог, у якому повідомила, що Вілле Мюккянен з ранніх літ намагався змінювати світ на краще та бажав більше справедливості.

"Багаторічний шлях розпочався з політики і продовжився його рішенням приєднатися до військових в Україні пізньої осені 2023 року, коли Росія розпочала агресивну війну, яка зосередила його увагу на реальній боротьбі за мир і свободу. Він мав сильну волю захищати вільну націю. Зрештою, під бойовим псевдонімом "Шквал" він приніс найбільшу жертву, яку будь-хто міг принести, віддавши своє життя за свободу ", – йдеться в некролозі.

За даними МЗС Фінляндії, на фронті в Україні воюють близько 20-30 добровольців.

Як писало ZN.UA, хвиля добровольців, які прийшли 2022-го до Сил оборони, почасти загинули або втратили здоров’я, почасти — пішли в СЗЧ з різних причин, а найчастіше — втратили ентузіазм. Докладніше про те, хто може воювати в Україні читайте в статті Ігоря Луценка "Чому Україні варто перестати боятися створення приватних військових компаній".