UA / RU
Підтримати ZN.ua

У вересні втрати росіян на війні в Україні побили рекорд – британська розвідка

У британській розвідці зазначили, скільки солдатів, на їхню думку, РФ втрачатиме щодня до кінця року.

У вересні середньодобовий показник втрат російських загарбників вбитими та пораненими побив новий рекорд, передає британська розвідка. Там пояснили, з чим це може бути пов’язано.

«За словами українського генерала, середньодобові втрати становили 1271 на день у порівнянні з попереднім місячним максимумом війни у розмірі 1262, зафіксованим у травні 2024 року. Від початку вторгнення Росія, ймовірно, зазнала понад 648 тисяч солдатів», – пише британська розвідка.

Там вважають, що збільшення втрат серед росіян пов’язане з розширенням зони бойових дій у Харківській та Курській областях. Також на це вплинуло підвищення інтенсивності бойових дій на лінії фронту.

Джерело: Британська розвідка

«Швидше за все, російські сили продовжуватимуть намагатися розтягнути українські сили, використовуючи масу для подолання оборонних позицій і досягнення тактичних переваг», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загальні втрати України та Росії у війні сягнули мільйона людей — WSJ

У британській розвідці вважають, що втрати росіян до кінця року, ймовірно, перевищуватимуть 1000 одиниць особового складу на день. І це попри наближення зими.

«Сьогодні зимові умови не призвели до скорочення наступальних операцій або темпів вибуття через те, що Росія покладається на тактику десантування та відсутність маневрової війни, що вимагає кращих умов», – додали в британській розвідці.

Нагадаємо, згідно з даними DeepState, Донецькій області на курахівському напрямку росіяни завершили повну окупацію Красногорівки та просунулися біля Гірника. Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні про втрату Красногорівки не повідомляє, проте інформує про спроби росіян просунутися в районі Гірника, а також Гострого та Георгіївки.