UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЦНС розповіли про нову тактику окупантів для примусової паспортизації та вивезення українців у Росію

Російські "лікарі-гастролери" виписують жителям окупованих територій направлення на лікування у РФ.

Російські окупанти знайшли нову тактику примусової паспортизації та вивезення українців у Росію. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Загарбники завезли на тимчасово окуповані території України нову партію “лікарів-гастролерів” з РФ. Зокрема, у тимчасово окупований Генічеськ на Херсонщині прибули лікарі з Росії, з Ростовського державного медуніверситету МОЗ РФ. Наразі ці лікарі проводять огляди пацієнтів, а також видають направлення на додаткове обстеження чи лікування у Ростові. 

Як зазначає ЦНС, трансфер для місцевих пацієнтів безкоштовний, однак лише за умови наявності російського паспорта. Водночас, рішення щодо подальшої госпіталізації у Росії є добровільним.

“Проте маємо нову тактику щодо паспортизації та вивезення наших громадян до РФ, зокрема за допомоги такого психологічного тиску на пацієнта”, - заявили в ЦНС.

Читайте також: Росіяни на окупованих територіях обіцяють підліткам гроші за отримання паспорту РФ – ЦНС

Раніше повідомлялося, що Кремль не влаштовують темпи примусової паспортизації на тимчасово окупованих територіях України. Росіяни вдаються до нових методів примусу.