UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Третій штурмовій розповіли про тактику російського наступу на Харківщині

Росіяни активно задіюють піхоту.

Російська армія у Харківській області намагається прорвати оборонні рубежі українських військових, застосовуючи «стрілецькі батальйони», які постійно кидає на штурм.

Про це розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін. За його словами, наразі вони є основним поповненням у війську окупантів.

Читайте також: Це свідчить про успіх агресора в інформаційному полі — Жорін про результати дослідження ZN.UA

Також майор ЗСУ розповів, яку тактику використовують росіяни на цьому напрямку.

«Наприклад, підрозділу передають батальйон піхотинців і по черзі хвилями відправляють на штурмові задачі. Головне – добігти до певних позицій хоч комусь, і сидіти там поки ще хтось не прибіжить», – зазначив він.

Жорін додав, що на певних ділянках фронту завдяки таким діям росіяни досягли успіху через значну кількість людей та інтенсивність атак, утім більшість ворожої піхоти вдається знищувати.

«Зокрема великий відсоток втрат вони мають через заборону на надання медичної допомоги, аби не відволікались від основних задач», – підсумував він.

Читайте також: Події у Кринках можуть обговорити на закритому засіданні у ВР – парламентарка

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, що російське командування відправляє підрозділи окупантів з оперативного резерву на фронт недостатньо оснащеними та укомплектованими, аби штурми на сході України продовжувалися.