UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Третій штурмовій оцінили загрозу від окупації Покровська

Є ризики для інших регіонів.

Місто Покровськ у Донецькій області має ключове значення для подальших військових планів Російської Федерації, оскільки у разі взяття населеного пункту під контроль окупанти зможуть розширити свій наступ, зокрема на Дніпропетровську область.

Про це заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін.

"Велика увага до Покровська не є випадковою. Це місто має стратегічну цінність для логістики та подальших дій противника. Його контроль може стати вирішальним для наступальних операцій російських сил," – підкреслив Жорін.

Читайте також: У 59 бригаді розповіли про ситуацію на покровському напрямку

Із його слів, якщо Покровськ перейде під контроль РФ, російські війська отримають можливість розширити свої операції як у Донецькій області, так і потенційно загрожувати південним регіонам України, включаючи Дніпропетровську область.

"Контроль над Покровськом надасть противнику значні переваги на фронті, що створить нові ризики для українських сил. Ігнорувати цю загрозу неможливо", – зауважив військовий.

Ситуація на покровському напрямку залишається напруженою, а ЗСУ продовжують утримувати оборонні позиції, щоб запобігти можливому прориву російських військ.

Читайте також: Костенко: Ймовірна втрата Покровська не стане обвалом фронту. Головне — щоб це не спричинило серію катастроф

На Покровському напрямку тривають важкі бої. Що стоїть за цією тезою? Нестача зброї, людей, проблеми з фортифікаціями, необдумані дії командування чи все вищеперелічене разом? Та які чіткі паралелі з Першою світовою війною можна провести, аналізуючи бої поблизу Покровська? Відповідь на всі ці запитання у статті Віталія Кононученка на ZN.UA "Битва за Покровськ. Чи стане Донбас українським Верденом?".