UA / RU
Підтримати ZN.ua

У тимчасово окупованому Донецьку через відключення світла зупинилась подача води з Дону

Насосні станції новозбудованого каналу вийшли з ладу.

Країна-агресорка Росія продовжує позбавляти води мешканців Донецької агломерації. Наразі побудований окупантами водопровід Дон-Донбас не працює, повідомляє ЦНС.

"Мешканці Донецька мають перебої з постачанням води, адже водогін Сіверський Донець – Донбас не функціонує через бойові дії. Для розв’язання проблеми окупанти два роки будували новий водогін з Дону, але його потужності проблему не вирішили й вода в Донецьку подається за графіками", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росіяни збираються штрафувати українських фермерів за низький рівень урожаю — ЦНС

Зазначається, що тепер через відключення світла у Росії насосні станції новозбудованого каналу вийшли з ладу. А водогін зупинився повністю. При цьому, на ремонт необхідні місяці й ситуація з водою на захоплених територіях погіршилась.

"Центр національного спротиву зауважує, що згідно з міжнародним правом, саме на окупанта лягає відповідальність за забезпечення життєдіяльності на захоплених територіях", - додали в Центрі.

Нагадаємо, ЦНС попереджав, що на захопленій частині Запорізької області окупаційна адміністрація почала видавати "ліцензії" на видобуток українських надр. Таким чином росіяни хочуть "легалізувати" мародерів, які незаконно добувають українські копалини.