UA / RU
Підтримати ZN.ua

У тилу росіян зруйновано стратегічний міст між Донецьком і Горлівкою

Ним постачались ресурси ворога під Авдіївку.

Міст через канал Сіверського Донця поблизу села Пантелеймонівка на автотрасі М04 Горлівка – Ясинувата у тилу російських окупантів на донецькому напрямку зруйновано. Російські пабліки заявляють, що це відбулось внаслідок ураження Збройними силами України.

Про знищення мосту стало відомо вранці 12 жовтня. Російська армія використовувала міст для швидкого сполучення між Донецьком та Горлівкою та постачанням ресурсів в напрямку Авдіївки, де зараз точаться серйозні бої.

Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що для знищення мосту українські військові використали керовані авіаційні бомби JDAM.

Знищення цього мосту перекрило шлях окупантам для поставки забезпечення та можливого відходу їхніх військ. Тепер, щоб дістатися з Донецька до Горлівки й назад, потрібно використовувати шлях  через Єнакієве.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про наступ військ РФ у районі Авдіївки: карта

Російські війська масовано пішли в наступ у районі Авдіївки з початку цього тижні. Зокрема, вони завдали низки масованих ударів з авіації та артилерії по місту.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що масований наступ російських військ у районі Авдіївки на Донеччині хоч і має успіхи на тактичному рівні, проте навряд чи призведе до ширших стратегічних перемог російських окупантів.

Президент України Володимир Зеленський вранці 12 жовтня заявив, що ЗСУ тримають позиції в Авдіївці.