UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сумській області затримали жінку, яка допомагала окупантам готувати прорив ДРГ через кордон

Жінці загрожує вісім років за ґратами.

Служба безпеки України затримала прихильницю кремлівського режиму, яка здавала окупантам інформацію для прориву ДРГ через кордон Сумської області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зрадницею є жителька Сумського району з проросійськими поглядами. Вона активно публікувала власні антиукраїнські пости в "Однокласниках". Саме контент з таким змістом привернув увагу російських спецслужб. Так ворог залучив жінку до співпраці. За успішне виконання завдань їй обіцяли російське громадянство з подальшим виїздом до РФ. 

Зрадниця для виконання завдань об’їжджала місцевість на громадському транспорті. Вона самостійно спостерігала за українськими об’єктами та "втемну" використовувала знайомих. Під вигаданими  приводами жінка розпитувала про новини у прикордонних районах. 

Читайте також: Голова СБУ Малюк поділився деталями спецоперації з підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року

Окупантів особливо цікавило місце розташування підрозділів Сил оборони і Держприкордонслужби, біля державного кордону на північно-східних рубежах України. Дані потрібні загарбникам для підготовки нових повітряних атак по українських позиціях та для проникнення диверсійних груп на територію регіону. 

СБУ не дала реалізувати ворожі плани та викрила агентку російської спецслужби. Правоохоронці повідомили жінці про підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу. Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років тюрми.

Нагадуємо, нещодавно СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував за блокпостами у Краматорську.