UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Слов'янську застосовуватимуть примусову евакуацію дітей

Через наближення фронту часу на роздуми залишається обмаль.

У Слов'янську комісія з питань захисту прав дитини ухвалила рішення про терміновий виїзд опікунів з дітьми за межі Донецької області. У разі відмови їх позбавлять обов’язків опіки або піклування, а дітей евакують примусово. Про це повідомила керівниця служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації Олена Соколова. Про це інформує "Суспільне".

За її словами, більшість опікунських родин, дитячих будинків сімейного типу виїхали з міста, та наразі у Слов’янській громаді залишаються 23 родини, в яких виховуються 34 дитини-сироти та дитини, що позбавлені батьківського піклування.

"В Донецькій області обов’язкова евакуація затверджена постановою Кабінету Міністрів від 2 серпня 2022 року. Опікуни зобов’язані евакуюватись із дітьми за межі Донецької області до більш безпечних регіонів України. Забезпечити безпеку дитині - це обов’язок опікунів і органів опіки", - пояснила Соколова.

Читайте також: Без стресу та паніки: як поводитися батькам при евакуації дітей

Чиновниця зауважила, що 27 березня під час обстрілу Слов’янська був поранений неповнолітній. Тому влада вживатиме суворіших заходів.

Як повідомлялося, внаслідок обстрілу Авдіївки загинуло п'ятимісячне немовля та бабуся.

Зазначимо, що 7 березня 2023 року Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій, найперше це торкнеться Бахмуту. Обовʼязкова евакуація дітей буде за супроводом одного з батьків, людини, яка їх замінює, або іншого законного представника.