UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Словаччині сьогодні можуть розглянути питання постачання Україні винищувачів

У Народній партії країни таке рішення підтримують. 

Уряд Словаччини під час сьогоднішнього засідання може розглянути питання передачі Україні винищувачів МіГ-29. Про це пише ТАЗ.

Глава Міноборони Ярослав Надь переконаний, що уряд країни має достатньо компетенції, аби ухвалити рішення щодо передачі літаків. Та він зазначив, що наразі чекає додаткової інформації по цій темі. 

"Ці винищувачі більше не будуть корисними для Словаччини", - заявила натомість лідер Народної партії Вероніка Ремішова, додавши, що її депутати завжди підтримували передачу літаків Україні.

Читайте також: США не будуть проти, якщо інші країни захочуть надати Україні винищувачі – Білий дім

Нагадаємо, Словаччина висловила готовність надати ЗСУ винищувачі МіГ-29 наприкінці минулого року. Однак офіційного рішення ще немає. Якщо уряд Братислави все ж проголосує за це, то літаки цього типу ми отримаємо від коаліції як мінімум у складі Словаччини та Польщі. 

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, що ці борти використовуються для ліквідації крилатих та ракет типу "Калібр". Експерт переконаний, що літаки здатні посилити протиповітряну оборону нашої країни та наступальні можливості українського війська.