UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сімферополі горить військова частина: окупанти вже вигадали пояснення

У мережі з’явилося відео, яке демонструє значну пожежу й клуби чорного диму. 

У суботу, 9 вересня, на території тимчасово окупованого росіянами міста Сімферополь у Криму виникла пожежа у військовій частині. Інформацію, яку спершу поширили місцеві пабліки, підтвердив і так званий радник "глави республіки" Олєг Крючков, хоча назвав це "звичайним побутовим займанням".

"Будь-яку пожежу у Сімферополі українська пропаганда прагне перетворити на "перемогу". Не вийде. У військовій частині в Сімферополі звичайне побутове займання. Працюють два пожежні автомобілі. Пожежу локалізовано", – написав він, чомусь не пояснивши, що стало причиною загоряння, і не згадавши, чи є там постраждалі.

Читайте також: Нові страхи Москви в Чорному морі: чому РФ змінює тактику щодо кораблів у Севастополі

Дещо раніше в місцевих пабліках зайнятого військами РФ Кримського півострову опублікували відео пожежі. У ролику можна побачити вогонь і клуби чорного диму, що піднімаються над будівлею. Також у Сімферополі нібито чули "хлопки".

Напередодні колишній посол США у Росії Майкл Макфол казав, що найбільше російський президент Владімір Путін боїться перенесення війни на територію тимчасово анексованого Криму і, як наслідок, втрати півострова.