UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Середземному морі росіяни суттєво збільшили угруповання своїх ракетоносіїв - ВМС

Зафіксовані там кораблі можуть дати загальний залп у 32 "Калібри".

Станом на шосту ранку 13 вересня в Чорному морі перебуває один російський корабель, що є носієм "Калібрів" загальним залпом до чотирьої ракет. Про це повідомив офіційний Telegram-канал Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

В Азовському морі ворожі кораблі, як і раніше, відсутні. 

 А от в Середземному морі росіяни суттєво збільшили своє угруповання військових кораблів і ракетоносіїв зокрема. Тут зафіксовано п′ять ворожих кораблів, з яких чотири є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 32 ракет. Вчора, 12 вересня, станом на шосту ранку у Середземному морі був лише один ворожий корабель, здатний запустити чотири "Калібри".

Читайте також: Каспійська флотилія ворога поповнилася ракетним корветом "Амур", який є носієм "Калібрів"

У Військово-Морських Силах також інформують, що протягом минулої доби в інтересах РФ прохід Керченською протокою до Чорного моря здійснили дев′ять суден, з них сім продовжили рух у напрямку протоки Босфор. У зворотньому напрямку, до Азовського моря, зафіксовано шість суден, з них два рухались з протоки Босфор.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 13 вересня, під час повітряної атаки росіян на Одещину, ВМС ЗСУ знищили два "шахеда".