UA / RU
Підтримати ZN.ua

У російської армії немає потенціалу для швидкої та потужної відповіді у Курській області — Павел

Не виключено, що ЗСУ також хотіли показати росіянам, що їх президент та військо — не всемогутні. 

Президент Чехії Петр Павел наголосив, що реакція РФ та російського диктатора Владіміра Путіна на ситуацію у Курській області була значно слабшою, ніж хтось міг уявити. Під час інтерв'ю Novinky він пояснив, що це свідчить про відсутність у війська країни потенціалу для швидкої та потужної відповіді. 

Українці, продовжив політик, тим часом зуміли відтягнути у російську прикордонну зону частину сил з інших ділянок фронту, дещо розвантаживши їх. І все це відбулося, попри так звані "червоні лінії" ворога, які стосуються в тому числі постачання Силам оборони допомоги. 

"Президент Путін сказав, що будь-яка допомога Україні в будь-якій формі вважатиметься війною проти Росії, і Росія відповість. Нічого подібного не сталося", — нагадав Павел. 

Під час операції на території РФ українці демонструють непоганий результат. Це, звісно, не зіставно з окупованими територіями самої України, але щонайменше є "великим ударом по престижу Росії та її збройних сил", наголосив президент. Не виключено, що ЗСУ також хотіли показати росіянам, що їх президент та військо — не всемогутні. 

Читайте також: Петр Павел про підрив "Північного потоку": "Це легітимна ціль у війні"

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.