UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії збираються конфісковувати майно у тих, хто критикує війну в Україні

Відповідний законопроєкт внесений до Держдуми

22 січня до Державної думи РФ внесений законопроєкт, який дозволить російській владі конфісковувати майно та гроші людей, що критикують війну Кремля в Україні – тобто за те, що у Росії називають «поширенням фейків» про російську армію та так звану «спеціальну воєнну операцію». 

«Кожен, хто намагається знищити Росію і зрадити її, повинен понести заслужене покарання і компенсувати завдані країні збитки за рахунок свого майна», – заявив спікер Держдуми Вячєслав Володін, передає російське пропагандистське агентство «Интерфакс».

Читайте також: Путіна до Північної Кореї жене снарядний голод – ISW

Відповідно до законопроєкту, люди, звинувачені в «публічних закликах до здійснення діяльності, спрямованої проти безпеки держави», також можуть бути позбавлені свого майна, що потенційно загрожує активістам, які беруть участь у протестах. Будь-хто, хто допомагає міжнародним організаціям, з якими Росія розірвала зв'язки, також може бути покараний. 

Цей законопроєкт посилює тиск на росіян, для яких після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну передбачили тюремні терміни і штрафи за «дискредитацію» російської армії.

Читайте також: Чому протести в Башкортостані — тривожний сигнал для Путіна

Нагадаємо, британський політолог та виконавчий директор консалтингової компанії Mayak Intelligence Марк Галеотті припустив, що мрія російського диктатора Владіміра Путіна – «вічна війна» проти України, яка дозволить посилити репресії та контроль над росіянами.