UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заявили, що не скажуть скільки ядерних боєголовок розмістять у Білорусі

Також у РФ не збираються ділитися даними про випробування «Посейдону»

У російському МЗС заявили, що РФ не розкриє дані про кількість боєголовок тактичної ядерної зброї, яка буде розміщена в Білорусі. Про це 23 червня заявив заступник голови відомства Сергій Рябков, перебуваючи в Сочі, повідомляє російське пропагандистське агентство «Интерфакс».

«Я глибоко сумніваюся в тому, що ця тема взагалі стане предметом якогось публічного обговорення чи засвічення з нашого боку», – сказав він журналістам і заявив, що «десятиліттями США тримають на території низки європейських країн свою тактичну ядерну зброю та ніколи точні цифри вони не називають».

Читайте також: Яка зброя росіян може нести тактичний ядерний заряд — список

Рябков стверджує, що американські дані щодо розміщення тактичної ядерної зброї США Росію не задовольняють.

«Чому ми маємо в односторонньому порядку щось таке пред'являти?» – сказав заступник міністра.

Також він заявив, що російська влада не має наміру повідомляти США про випробування «морського безпілотника «Посейдон» на тій підставі, що цей виріб не підпадає під підписані угоди 80-х років.

Нагадаємо, востаннє президент РФ Владімір Путін заявляв, що росіяни почнуть передавати Білорусі ядерну зброю у липні 2023 року. Зокрема, за його словами, розміщення тактичної ядерної зброї розпочнеться відразу після того, як 7-8 липня буде завершено підготовку споруд для неї.

Читайте також: Росія має три сценарії, як завдати ядерного удару по Україні

17 червня президент США Джо Байден заявив, що вважає загрозу президента Росії Путіна використовувати тактичну ядерну зброю «реальною».

Про те, якою є ймовірність, що Росія завдасть тактичного ядерного удару по Україні, читайте у статті Володимира Кравченка «Армагеддон Путіна: куди і чому Росія може вдарити ядерною зброєю» на ZN.UA.