UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії спікера Meta засудили до в'язниці за вираз «смерть російським окупантам» у Facebook

Вирок Енді Стоуну винесено заочно

22 квітня Другий Західний окружний військовий суд у Москві засудив до шести років колонії загального режиму (заочно) прессекретаря корпорації Meta Енді Стоуна. Його судили за звинуваченням у виправданні тероризму, повідомляє російське пропагандистське агентство «Интерфакс».

Слідство та суд стосувалися заяви Стоуна в соцмережі Twitter (зараз X), в якій він повідомив, що:

«В результаті російського вторгнення в Україну ми тимчасово зробили допуск до форм політичного вираження, які зазвичай порушували б наші правила, наприклад, агресивні висловлювання, такі як «смерть російським окупантам». Ми, як і раніше, не допускаємо закликів до насильства проти російських цивільних».

Читайте також: Meta видалила з Facebook та Instagram акаунти верховного лідера Ірану Алі Хаменеї

В органах прокуратур РФ визнали цю публікацію такою, яка «виправдовувала агресивні, ворожі та насильницькі дії проти військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, які беруть участь у проведенні спеціальної військової операції».

У Росії робота Meta Platforms Inc. та її соціальних мереж Facebook та Instagram заборонено з березня 2022 року.

Читайте також: Зірвати підтримку України не вийшло: Facebook заблокував «клонів» західних ЗМІ, які критикували Байдена та Зеленського

Нагадаємо, у лютому компанія Meta знищила мережу фальшивих акаунтів, які видавали себе за родичів американських військових та активістів антивоєнного руху, які критикували надання допомоги Україні.