UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії нарешті зрозуміли, що захоплені території України треба утримувати, і здивувалися

Знищені російською армією регіони в окупації потребують дотацій.

Утримання захоплених Росією українських регіонів коштуватиме російському бюджету 410,7 млрд рублів. Таку суму Росія виділить на дотації окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей у 2023 році, випливає з оперативних даних системи «Електронний бюджет». Про це повідомило видання РБК.

Дотації становитимуть майже 90% від загальних доходів анексованих українських територій. Саме на них припаде найбільша частка дотацій із російського бюджету – навіть більше ніж на Інгушетію (82%), Чечню (близько 80%) та Тиву (близько 79%).

Щобільше, так звана ДНР стане найбільш дотаційним регіоном у Росії – якщо загальні доходи окупованого українського регіону становитимуть 196,4 млрд рублів, то 171,1 млрд рублів будуть дотаціями. На анексований у 2014 році Крим спрямують 162 млрд рублів. Доходи бюджету так званої ЛНР за рік складуть 134,6 млрд рублів, з них 113,3 млрд рублів – дотації. Загальний дохід окупованої частини

У відсотковому співвідношенні найбільші дотації будуть потрібні на захоплені регіони Запорізької та Херсонської областей. Бюджет Запорізької області складе 68,5 млрд рублів і 65,2 з них будуть з федерального бюджету. І на 61 млрд профінансують Херсонську область, бюджет якої складе 61,8 млрд рублів.

Читайте також: Уп'ятеро швидше, ніж у Криму: як Росія захоплює окуповану Україну

Нагадаємо, Росія має намір зберегти митні пункти пропуску з незаконно анексованими регіонами України з міркувань безпеки попри їхню анексію. Як припустили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), таким чином Кремль хоче запобігти масовому переміщенню чоловіків із окупованої України, які рятуються від примусової мобілізації.