UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ракеті, яка вдарила по "Охматдиту", міг бути американський чіп — ЗМІ

Попри заборону через санкції, РФ від початку війни імпортувала відповідних матриць на понад 390 млн доларів. 

У ракеті, якою російські окупанти атакували дитячу лікарню "Охматдит" у Києві, міг бути чіп зі США, припускають журналісти The New York Times. За їх словами, однією з важливих мікросхем у відповідних боєголовках є польова програмована матриця воріт (FPGA). Її виробник — американська компанія Advanced Micro Devices і Intel.

Такий чіп використовують у пожежних сигналізаціях, інтернет-модемах, ракетах і БпЛА. Він повинен забезпечувати блискавичну обробку даних.

Для продажу у РФ через санкції він звісно ж заборонений. Та журналісти у матеріалі поділилися даними російської митниці, відповідно до яких від початку повномасштабного вторгнення агресор імпортував цих матриць на понад 390 млн доларів. 

Читайте також: До "Охматдиту" повертаються пацієнти. Але найбільш постраждалий корпус, ймовірно, знесуть — Ляшко

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи атакувати Київ ракетами різних типів з кількох напрямків. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі, по клініці Adonis та по головному корпусу дитячої лікарні "Охматдит". За даними ZN.UA, в останній постраждали відділення токсикології та реанімація. Внаслідок цієї атаки у Києві загинули 34 людини, серед них діти.