UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Повітряних силах зазначили, що окупанти кілька днів не використовували літаки А-50

Війська РФ втратили літаки Су-34 та Су-35 через активне їх використання у районі Авдіївки.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону після знищення другого російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 російські окупаційні війська не використовували літаки цього типу.

"Знизилась інтенсивність використання літаків А-50. Кілька днів їх немає просто. Не прийняли вони такого рішення відправляти ще і ще літаки. У них доволі небагато такої спеціальної техніки є на озброєнні. Один, ви знаєте, був пошкоджений в Білорусі. Не знаю, які там відновлення, може взяли зняли з іншого запчастини поставили шляхом донорства, це така поширена практика в усьому світі", - наголосив Ігнат.

Читайте також: В ОК "Південь" розповіли, як після знищення А-50 росіяни ведуть розвідку

За його словами, після знищення другого літака А-50 окупанти замислилися, чи варто ризикувати використовувати далі ці літаки. 

"Бо він то дальнього радіолокаційного виявлення, але підлетіти ближче йому теж потрібно, щоб заглянути подалі на територію нашої держави", - додав речник.

Речник повідомив, що тактична авіація РФ мала завдання скидати КАБи на Авдіївку, тому вона часто працювала і через це російська авіація втратила значну кількість літаків — сім Су-34 та Су-35 за п'ять днів.

Російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50  збили за допомогою радянського зенітно-ракетного комплексу С-200. Це вже другий російський літак ДРЛВ, який знищили ЗСУ. Перший А-50 було знищено над акваторією Азовського моря 14 січня.