UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Повітряних силах розповіли, як кадри роботи ППО допомагають росіянам коригувати цілі

 Окупанти мають багато різних способів, як визначити місце влучання дрона чи ракети.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що кожен знімок роботи протиповітряної оборони України  може стати джерелом інформації для армії РФ. Зокрема, окупанти аналізують публікації відео роботи ППО із соціальних мереж.

"Є багато в них варіантів. Але коли ми допомагаємо отими знімками, тими коментарями якимись — це все аналізується. Є величезні ботоферми, які це все збирають, аналізують, узагальнюють і передають керівництву. Кожний знімок, кожне відео може стати джерелом інформації для окупанта", — зазначив речник в інтерв’ю спільному проєкту Центру протидії дезінформації та VoxCheck під назвою «Поговоримо».

Читайте також: Під час атаки по аеродрому "Бельбек" було уражено три літаки та особовий склад окупантів — Ігнат

За його словами, окупантам для виявлення розташування систем ППО  достатньо, що три людини зняли роботу протиповітряної оборони з трьох різних точок. 

"З однієї точки знімає одна людина, з другої точки — друга людина, з третьої точки — третя людина. Це називається трьохкоординатне співпадіння паралелей. Так точно можна визначити, де стоїть пускова установка, скажімо, "Patriot", і завдати повторного удару", - пояснив Ігнат.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україну після багатьох перемовин надійшли дві системи ППО, які "збивають усе".