UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Полтавській області арештували майно російського генерал-полковника Капашина на понад 1 млрд грн

Активи були оформлені на його доньку, яка разом з чоловіком до початку повномасштабного вторгнення проживала в Україні.

© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ
© СБУ

Служба безпеки України арештувала у Полтавській області майно російського генерал-полковника Валерія Капашина на понад 1 млрд грн. Він є начальником федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі РФ, повідомляє пресслужба СБУ.

Серед заарештованих активів:

Заарештовані активи генерала оформлені на його доньку і зятя. Вони до повномасштабної війни жили в Україні, а потім виїхали у РФ та отримали громадянство.

Читайте також: У Лондоні заарештували трьох громадян Болгарії за підозрою у шпигунстві на Росію

Так, повідомляють правоохоронці, генерал використовував своїх родичів для відмивання грошей, які він отримував від корупційних оборудок у Москві. З-поміж іншого, родичі військового використовували прибутки від так званого сімейного бізнесу для фінансування "інвестиційних" проєктів у РФ та окупованому Донбасі. Надалі ж частина цих коштів спрямовували до бюджету РФ шляхом сплати податків і зборів.

Під час здійснення обшуків за адресами офісів та житлових приміщень, які належать родині Капашина, правоохоронці виявили:

СБУ відкрила кримінальну справу одразу за декількома статтями:

Нагадуємо, СБУ відзвітувала про результати роботи за 2022-2023 роки, згідно з якими правоохоронці запровадили санкції проти 4 тисяч компаній та арештували активів на 190 млрд