UA / RU
Підтримати ZN.ua

У північній частині України загроза російських БпЛА – ПС ЗСУ

Військові закликають людей не ігнорувати небезпеку, яка вже є у двох регіонах.

Пізно ввечері суботи, 9 вересня, російські загарбники знову запустили ударні безпілотники в бік української території. На цей раз загроза дронів виникла на півночі держави, про що повідомили Повітряні сили Збройних Сил України в Telegram.

"Увага! Загроза застосування ворогом ударних БпЛА в Сумській області. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги – прямуйте в укриття!" – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли про можливі сценарії атак РФ восени

О 23:07 суботи на Сумщині оголосили сигнал повітряної тривоги. Це означає, що людям вже варто перейти в бомбосховища чи, принаймні, скористатися правилом двох стін, щоб убезпечити себе під час атаки з боку військ РФ.

Через кілька хвилин небезпека поширилася також на Чернігівську область. ПС ЗСУ попередили: "Чернігівська область – ударні БпЛА в вашому напрямку".

Військові також нагадали, що загроза може виникнути в інших регіонах – за вектором руху дронів. Окремо захисники повідомили про загрозу для міст Ніжин і Прилуки Чернігівської області.

Раніше в Повітряних силах заявили, що росіяни модернізують своє озброєння. Так, іранські "Шахеди" за рік використання стали менш помітними для українських радіолокаційних систем.