UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Південної Кореї для ЗСУ можна попросити щонайменше три види ракет – Defense Express

Деякі з них схожі на російські «Іскандери».

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що 11 тисяч північнокорейських військових піхотинців проходять навчання на сході Росії, аби потім вирушити воювати в Україну. На фоні подібних заяв у Defense Express припустили, які ракети для ЗСУ можна було б попросити у Південної Кореї. Загалом є щонайменше три варіанти.

Перший варіант

Ракети KTSSM-II, які можна назвати південнокорейським аналогом ATACMS. Ці снаряди запускаються із реактивної системи K239 Chunmoo.

Такі ракети мають дві версії – Block I та Block II. Перший варіант має дальність до 180 км, бойова частина снаряда важить 500 кг. Другий варіант ракети має дальність ураження до 290 км та оснащений уламково-фугасною бойовою частиною, маса якої не розкривається.

Скільки таких ракет має Південна Корея невідомо. У відкритому доступі таких даних немає.

Другий варіант

Оперативно-тактичні балістичні ракети сімейства Hyunmoo-2. Візуально вони схожі на російські «Іскандери», якими РФ обстрілює Україну. Hyunmoo-2 також мають два види. Зокрема, Hyunmoo-2A може влучити в об’єкт, розташований до 300 км. Дальність ураження Hyunmoo-2B складає від 500 до 800 км.

Маса бойової частини обох ракет складає 997 кілограмів, стартова маса – 5,4 тонни, довжина корпусу ракети – 12 метрів.

Третій варіант

Крилаті ракети наземного базування Hyunmoo-3, функціонал яких такий самий, як в «Іскандерів». Так само як і попередні ракети, ці мають два варіанти. Hyunmoo-3A вражають цілі на відстані до 500 кілометрів, а Hyunmoo-3B – до 1000 кілометрів. Обидва варіанти мають 500-кілограмову бойову частину.

Читайте також: У МЗС розповіли, як Захід має реагувати на залучення військ КНДР у війну проти України

За словами Кирила Буданова, північнокорейські військові будуть готові до 1 листопада. Очікується, що вони використовуватимуть техніку РФ та боєприпаси. Перший ешелон із 2600 солдатів вирушить в Курську область, куди відправлять решту військ, на разі не відомо. Майже таку саму цифру назвали у розвідці Південної Кореї – 12 тисяч.

В ISW вважають, що Владімір Путін буде використовувати північнокорейських військових, аби уникнути оголошення нової хвилі мобілізації