UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Петербурзі знайшли могилу ліквідованого в Україні російського генерал-майора

Українська ракета вразила штаб армії.

© Фонтанка.ру
© Фонтанка.ру

Ліквідований Силами оборони України начальник штабу 35-ї армії Сєргєй Горячєв із військовими почестями похований на Смолєнському цвинтарі у Петербурзі, повідомило російське видання Fontanka.ru.

Фотографії з місця поховання генерал-майора до редакції видання надіслав читач. Встановлена на хресті табличка свідчить про те, що 52-річний Горячєв загинув 12 червня.

За інформацією видання, похорон відбувся минулої неділі, 18 червня. Читачі помітили катафалк та роту почесної варти біля Будинку офіцерів на Ливарному проспекті.

Інформація про ліквідацію начальника штабу 35 загальновійськової армії РФ генерал-майора Сєргєя Горячєва в районі Врем’євського виступу на Донеччині стала відома пізно ввечері 12 червня.

Так звані російські воєнкори, які у своїх Telegram-каналах масово скаржаться на тяжку для них ситуацію на фронті, жалілися на втрату «одного з найяскравіших і найефективніших воєначальників».

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков не коментував журналістам інформацію про загибель, заявивши, що це компетенція Міноборони.

За даними управління розвідки Міністерства оборони Великої Британії, російський генерал Сєргєй Горячєв, убитий у вівторок під час українського ракетного удару в Запорізькій області, на момент смерті, можливо, виконував обов’язки командувача російською армією.