UA / RU
Підтримати ZN.ua

У перспективі росіяни знову можуть спробувати перетнути кордон у Харківській або Сумській областях — "Ахіллес"

Та наразі вони не можуть досягти поставлених цілей на харківському напрямку. Про що мова? 

Командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів про здобутки Сил оборони у Харківській області. Під час телеефіру на каналі "Київ 24" він наголосив, що на цій ділянці є позитивна динаміка щодо деокупації, більшість відбитих позицій залишаються під контролем захисників, хоча є й перехідні. 

Та росіяни на цій ділянці фронту також не збираються здаватися. Вони кидають туди додаткові резерви, яких вистачає, аби тримати високоінтенсивний темп бойових дій. Також в окупантів є ресурс, акумулювавши який вони можуть знову спробувати перетнути кордон на Харківщині, або ж у Сумській області. 

"Противник постійно проводить розвідувальні дії, намацує, в якому стані знаходиться лінія держкордону, шукаючи слабкі місця. Це ведеться з однією ціллю — у перспективі спробувати перетнути лінію держкордону", — додав Федоренко.

Повертаючись до Харківської області, то мета ворога там — закріпитися в районі Вовчанська, вийти в тил угрупування, яке виконує завдання на куп'янському напрямку, та якомога більше наблизитися до самого Харкова. Але наразі, продовжив Федоренко, росіянам це не вдається. 

Читайте також: Forbes: Росіяни замінюють знищену російську бронетехніку альтернативою цивільних зразків. Результат — катастрофічна атака під Куп'янськом

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки ЗСУ та наданій зброї наступ Росії на Харків провалився. Це підтверджують в тому числі експерти.